Muziek Verbindt

Muziekeducatie Primair Onderwijs

Symfonie Orkest in de Klas

Muziek maken is samenwerken en verbinden. Dit is precies wat ik de kinderen in deze lessenserie wil laten ervaren. Met mijn viool neem ik hun mee op een inspirerende muzikale reis.

Laat je verrassen door alle verschillende orkestinstrumenten en betoveren door de muziek die zij spelen. In 5 workshops nemen we een kijkje achter de schermen van een orkest.
Ze kunnen zelf ervaren wat er nodig is om in een orkest te spelen en komen in aanraking met prachtige composities uit de symfonische wereld. Als hoogtepunt van deze lessenserie gaan we op bezoek bij een repetitie van het NNO in de Oosterpoort. 

In deze lessenserie komen alle muzikale kerncompetities aan bod. Denk hierbij aan luisteren, samenspelen, bewegen, zelf ritmes maken, herkennen en noteren. We werken toe naar een gezamenlijk muziekstuk, gebaseerd op een werk uit het symfonische repertoire. Hierbij spelen ze met boomwhackers en bodypercussie en pakken kinderen zelf het dirigentenstokje op. In de eerste les gaan we al bezig met muzikale werkvormen ter bevordering van een positieve groepsdynamiek en een gezamenlijke focus. Zo gaan we samen op onderzoek uit, wat ervoor nodig is om tot een mooi muzikaal resultaat te komen.

Vanuit mijn passie voor viool en jarenlange ervaring in de professionele orkesten, heb ik dit muziekproject voor de kinderen op basisscholen ontwikkeld.

Als violist en gecertificeerd Bik’er heb ik dit project de afgelopen 9 jaar al op 20 scholen in de Groningen en op AZC’s in de provincie Groningen en Friesland gegeven.

 

Before a child speaks, it sings. Before they write, they paint. As soon as they stand, they dance. Art is the basis of human expression'.

P H Y L I C I A   R A S H A D

 
 
Klik hieronder op een foto om deze uitvergroot te zien.

Kennismaken met Caroline?