Muziek Verbindt

Nieuws

Nieuws 'Music for Namibia Kids'

27-05-2023
Benefietconcert op vrijdag 16 juni, 19.30-21.00 uur.
Op vrijdag 16 juni organiseert Music for Namibia Kids een benefietconcert in de PKN kerk in Glimmen. 

Samen met pianiste Dali Thodria neemt Caroline de bezoeker mee op de muzikale culturele reizen die zij in Namibië langs de kunstencentra en de SOS-Kinderdorpen heeft gemaakt.

U kunt deze avond genieten van muziek van o.a. Debussy, Pärt, Grieg en John Williams.

De toegang bedraagt € 5,-. inclusief koffie. Na afloop praten zij nog heel graag even met de bezoekers na. De opbrengsten komen geheel ten goede aan Music For Kids Namibia. Tevens is er in de kerk mogelijkheid tot extra donatie.

Aanmelden voor deze avond kan hier via het online aanmeldformulier

26-06-2022
Een koffer vol muziekmaterialen, help je mee????
In contact blijven met de muziekdocenten ter plaatse en waar mogelijk heel praktisch ondersteuning bieden op 10.000 km afstand, dat was het motto gedurende het afgelopen jaar. Vaak met haperende internetverbinding communiceren of vioolles geven. En toch vaak met een goed gevoel kunnen afsluiten, omdat ik de schittering en gedrevenheid in hun ogen zag.

Laina Abiatal Amuulo is een gedreven muziek- en dansdocente die ervan droomt haar eigen Music & Art Universe te realiseren voor de kinderen in Oshakati en Ongwediva. Immers muziek verbindt en creëert een neutrale ruimte waarin ieder kind vrijelijk op zoek kan gaan naar zijn of haar eigen unieke potentieel. Om haar vanuit Nederland te helpen, heb ik in (digitale) samenspraak met Laina passende foto’s en teksten verzameld voor de PR van haar geweldige initiatief. Vormgeving van de poster is in NL gerealiseerd … drukwerk door de plaatselijke printshop in Oshakati. Inmiddels stromen de aanmeldingen voor muzieklessen bij haar binnen en werkt zij vaak tot diep in de nacht om haar ideaal waar te kunnen maken.

Net als Laina Abiatal volgt ook Elifas Samuel, klarinettist/saxofonist, zijn innerlijke roep om binnen het vaak moeilijke sociaal-maatschappelijke speelveld de kinderen muziekeducatie aan te bieden. Deze kinderen ontvangt hij samen met zijn vriendin momenteel nog in hun eigen huisje. Eerst worden de lege magen gevuld met een eenvoudige maaltijd, die zijn vriendin kookt en dan gaan ze aan de slag met klarinetles.

Bovengenoemde twee musici zijn CHANGEMAKERS, die stapje voor stapje de kinderen in hun omgeving, Ongwediva en Omaruru, een mooiere toekomst willen bieden!!