Muziek Verbindt

Vioolles

Vioolles

Vioolles geven is een van mijn grote passies als het om de muziek gaat. Dit kan zowel bij mij als bij jou thuis, het is maar net wat je prettig vindt.

Bij mijn vioollessen ga ik altijd uit van de wensen van iedere individuele leerling. Met plezier en verbeeldingskracht gaan we in iedere les aan de slag met de technische uitdagingen die het vioolspel biedt … houding, intonatie, muzikaliteit … alles komt in afwisselende muziekgenres en oefeningen aan bod.

De online-cursussen van Musicians without Borders en de cursus van Juan David Garzon via Zoom: “Instrumentalunterricht im Online-Format” bieden mij een breed scala aan mogelijkheden en werkvormen in een tijd waarbij fysiek les (nog) niet mogelijk is! 

Wil je meer weten over (online) vioolles? Neem dan contact met mij op. 

'Reviews over Caroline':

Ongeveer 20 jaar geleden ging ik na lange tijd weer in een orkest meespelen en wilde ook heel graag weer vioolles. Via een collega kwam ik bij Caroline.

Meteen had ik het gevoel dat zij een geweldig adequate docent is: zeer muzikaal en sensitief, met veel ervaring als solistisch violist en orkestmusicus, tevens pedagogisch erg begaafd. Caroline weet mij altijd weer te inspireren om mijn grenzen te verleggen, oude en nieuwe vioolmuziek te doorgronden, en bijpassende techniek oefeningen te doen: van ‘activiteit in de rechter onderarm’ tot ‘de hogere harsvelden’ links. En altijd weer heeft zij een scherp inzicht in specifieke details wat betreft linkerhandhouding, indraaien van de linkerarm op het juiste moment en goed plaatsen van de vingers. Ook helpt ze me vol enthousiasme en met een engelengeduld bij het instuderen van soms erg lastige orkestpartijen en kamermuziek, steeds zoekend naar een vingerzetting die het beste bij mij past.

Muzikale lijnen, frasering, toonvorming, maar ook innerlijke rust en focus zijn van grote importantie in de lessen van Caroline. Heel fijn daarbij is dat zij altijd bereid is iets voor te spelen en samen te spelen, zodat je als leerling ‘meegenomen wordt’ in de flow. Een vioolles van Caroline geeft altijd weer nieuwe energie om te ontdekken welke geweldig mooie klanken er aan een viool te ontlokken zijn.

Marit Mevissen

Les van de aller leukste juf, gewoon in je eigen woonkamer.

Susan, moeder van leerling Ferris

Caroline: enthousiast, hartverwarmend en inspirerend. Caroline heeft al meerdere keren een gastles gegeven aan mijn leerlingen. Ze heeft een hart voor deze kids, nieuwkomers, kinderen van een AZC. Met haar enthousiasme neemt ze de kinderen mee in de wereld van muziek. Voor de kinderen is een uurtje Caroline goud waard! 

José Spijk, leerkracht OBS de Garven, Delfzijl

Miss Caroline Bebendererde aus Holland unterrichtet im APC Tsumeb und Oshikuku Kinder und Jugendliche in einer nie dagesessen Methode. In der sie alle viel Neues lernen, das sie nicht so schnell vergessen werden. Ein Mädchen sagte mir heute,  dass sie letzte Nacht vor Freude auf die kommende Lektion kaum schlafen konnte.

 
 
Klik hieronder op een foto om deze uitvergroot te zien.

Kennismaken met Caroline?